Het belang van voeding - BewustZijn Centrum CH

Voor meer informatie of  het maken van een afspraak:    06-55724538  of   info@bewustzijncentrumch.nl
Voor meer informatie of  het maken van een afspraak:    06-55724538  of   info@bewustzijncentrumch.nl
Voor meer info:
06-55724538  
Ga naar de inhoud

Het belang van voeding

Voeding - Bewegen

Lang geleden aten de mensen anders dan nu. Ze leefden dicht bij de natuur en hun voeding was heel natuurlijk. De natuurmens at fruit, groente, wortels en zaden. "Welvaartsziekten" kwamen gewoon niet voor. Geleidelijk is onze voeding een industrieproduct geworden. De reclame en voedingsindustrie zorgt ervoor, dat bij mensen een behoefte aan voeding wordt gekweekt die ons lichaam absoluut geen goed doet! Denk daarbij aan zuivel, koolhydraten(gluten!), soja, snoep, veel vlees, E-stoffen, genetisch gemanipuleerd voedsel, frisdrank, chips, sigaretten, alcohol en vele andere voedingsmiddelen.

 
Door dit veranderde voedingspatroon verandert het evenwicht in ons lichaam; onze stofwisseling raakt uit balans. We gooien de verkeerde benzine in de auto en zijn dan verbaasd dat de auto gaat sputteren. Zo gaat dat eveneens met ons lijf. We vervuilen en langzaam worden de gevolgen zichtbaar in de vorm van kwalen en ziekten.

 
De Zwitserse arts Paracelsus(1493-1541) was de eerste die de "vervuiling" van ons lichaam toeschreef aan ziekten en kwalen. De Zweedse natuurkundige Dr. Ragnar Berg publiceerde in 1913 zijn theorie over het evenwicht tussen zuren en basen in het menselijke lichaam. Hij ging ervan uit dat voeding met teveel zuurvormende stoffen de verhouding van stoffen die base vormen uit balans brengt.
 
Hierdoor ontstaat vervuilende slakvorming. Deze worden afgezet in de weefsels, vooral in het bindweefsel.  

Een afspraak maken???  stel je vraag
06-55724538 of mail naar info@bewustzijncentrumch.nl


Terug naar de inhoud